Is het verstandig om eind 2020 nog een woning te kopen?

Door Admin okt6,2020

We zitten in een hele bijzondere tijd als het gaat om een woning te kopen. De meningen over het feit of het nu slim is om op dit moment een woning te kopen zijn sterker verdeeld dan ooit tevoren. Sommigen zeggen dat het nu een slim moment is, terwijl andere mensen terughoudend zijn en zeggen dat het juist niet slim is om een woning te kopen. Wij kunnen daar ook geen beslissend antwoord op geven, maar bespreken beide kanten.

“Het is nu het moment om een huis te kopen”

Waar het voor veel mensen al jaren moeilijk is geweest of vrijwel onmogelijk om een woning te kopen is het nu juist het moment om dat wel te doen. Investeerders en andere mensen hebben al jaren veel woningen gekocht en dat heeft o.a. gezorgd voor de enorme stijging in de prijzen. Maar veel van deze groep mensen blijft nu meer weg van de markt nu het een onzekere tijd is. Als starters of woningzoeker is het nu slim om er zo snel mogelijk bij te zijn en de kans te grijpen nu er lagere concurrentie is.

Helemaal wanneer je voor jezelf heel specifiek hebt hoe en waar je wilt komen te wonen. Houd dat dan goed in de gaten en zorg dat je er als eerste bij bent wanneer datgene beschikbaar komt waar jij naar op zoek bent. Woon je bijvoorbeeld in Brabant en wil je regionaal heel specifiek zoeken naar bepaalde woning? Dan kun je de woningen in Beek en Donk online bekijken en beter voor jezelf bepalen of het slim is om te kopen.

“Het is beter om te wachten met het kopen van een woning”

Niemand weet hoe de corona crisis verder uit zal pakken en de meeste mensen hadden ook niet verwacht dat het al zo lang zou duren. Dat terwijl het einde nog niet in zicht lijkt te zijn. Dan komen er ook nog de economische gevolgen van de crisis waar we te maken mee krijgen en tot slotte is er nog de persoonlijke situatie van iedere individueel. Wanneer je nu op dit moment een woning koopt dan zijn er verschillende scenario’s die zich voor kunnen doen die slecht zullen zijn voor jou. Koop je een huis, terwijl er een dip in de markt komt en/of jij je baan verliest dan kan dat hele vervelende gevolgen gaan hebben. Zo waren er al een paar kleine signalen te zien dat ook te huizenmarkt in Nederland wordt geraakt door corona

Daarnaast kan corona nog veel erger terugkomen dan we hopen en kan het ook zijn dat het nog veel langer gaat duren voordat we uit deze crisis zijn. Niemand heeft er op dit moment een antwoord op over hoe lang en hoe erg we het nog mee gaan maken.

By Admin

Related Post

Geef een reactie