Afvallen met sportsupplementen

Door Admin aug27,2020

Men is altijd op zoek naar nieuwe tips en tricks om af te vallen. Gezonde voeding, regelmatige beweging, voldoende water drinken, genoeg rust; het wordt allemaal geadviseerd wanneer je af wilt vallen. Wat echter ook helpt bij het afvallen, zijn bepaalde sportsupplementen. Deze supplementen ondersteunen het afvallen en zorgen ervoor dat het proces beter verloopt. In deze blog lees je welke sportsupplementen geschikt zijn om mee af te vallen!

Sportsupplementen voor afvallen

Het is belangrijk om vast te stellen welke supplementen bij het afvallen passen. Wanneer je wilt afvallen, zijn de volgende sportsupplementen geschikt voor dat doel:

  • Caffeïne tabletten
  • CLA
  • Fatburners

Bovenstaande supplementen zijn het meest geschikt. Hieronder lees je waarom!

Cafeïne tabletten

Het innemen van cafeïne tabletten kan zeker helpen bij het afvallen. Allereerst vergroot cafeïne je concentratie, wat een directe invloed heeft op je prestaties. Dat betekent dat je prestaties voor je doel afvallen beter zullen zijn. Aangezien cafeïne je vermoeidheid vermindert, zal je uithoudingsvermogen ook beter zijn. Tijdens het sporten behaal je daardoor betere resultaten. Verder stimuleert cafeïne je metabolisme en zul je minder last hebben van een constant hongergevoel. Al met al zijn cafeïne tabletten dus zeker een goede toevoeging aan je voedingspatroon wanneer je wilt afvallen!

CLA

CLA is een omega 6 vetzuur. Het lichaam maakt zelf geen CLA aan, waardoor voldoende inname belangrijk is. 

In bepaalde voeding is dit omega 6 vetzuur te vinden, namelijk zuivel, kaas en vlees. Het supplement bevat echter wel veel meer CLA dan voeding. Je zou dus relatief veel moeten eten, om aan dezelfde waardes CLA te komen. Dit belemmert het afvallen, omdat dat best veel calorieën zijn.

Om een aantal redenen is CLA belangrijk voor afvallen. Allereerst verlaag je hiermee het LDL-cholesterol. Daarnaast bescherm je met CLA je spieren, Verder wordt er met voldoende CLA minder vet opgeslagen en wordt je metabolisme versterkt. Aangezien dit allemaal factoren zijn die helpen bij het afvallen, is CLA een uiterst geschikt supplement voor het afvallen!

Fatburners

Wanneer je goed eet en regelmatig beweegt, zullen fatburners helpen bij het afvallen. Het is van belang dat je wel voor fatburners met gezonde ingrediënten (zoals groene thee extract) kiest. Met fatburners kun je afvallen, omdat ze je meer energie geven, je metabolisme stimuleren en ervoor zorgen dat je minder vet opslaat. Naast cafeïne tabletten en CLA, is een fatburner dus ook een geschikt sportsupplement!

By Admin

Related Post

Geef een reactie