8 mooiste Europese plekken voor een roadtrip

Door Admin mei18,2020

Als het kriebelt, moet je reizen. Helaas is deze boektitel momenteel nergens van toepassing door het coronavirus. Wat we wél kunnen doen, is dromen van reizen. Wij hebben dit artikel alvast samengesteld voor wanneer we wél weer mogen en kan reizen. Een roadtrip doorheen Europa is dan misschien een topidee.

Lekker met de wagen op avontuur door Europa. Lekker zelf kiezen waar je gaat en hoelang je er verblijft. Voordeel van de wagen (vooral na de huidige corona gebeurtenissen) is dat je niet afhankelijk bent van al dan niet geplande en afgelaste vluchten. Kies voor de zekerheid van je eigen wagen en je eigen gezin. Hieronder een paar toeristische toppers op een rijtje.

Frankrijk: van noord naar zuid

Starten doen we in het noorden van Frankrijk, met Etretat en zijn beroemde krijt rotsformaties. Daarna trekken we door naar het zuiden. Nee, (nog) niet om aan het strand te zonnen, wel om te genieten van de metershoge zonnebloemvelden in het departement Gers. Van Gogh schilderde ze al, en hier kan je ze in het echt bewonderen.

Even de grens over naar Barcelona

We trekken verder naar het zuiden richting Barcelona. Deze stad heeft alles. Pik er dus maar zelf de highlights uit die jij wil. De Sagrada Familia moet je gewoon gezien hebben, net als Parc Güell met zijn golvende mozaïekbank van Gaudi. Proef zeker de wereldberoemde tapas in één van de typische restaurantjes. Als we Barcelona gezien hebben gaan we richting het oosten via de kust.

De Franse Côte d’Azur

Niet alles op deze roadtrip moet even actief en avontuurlijk zijn. Aan de Franse Azurenkust is er ruime gelegenheid om te rusten aan zee in steden als Nice, Cannes en Saint-Tropez of in één van de vele omringende dorpjes waar het een stuk rustiger is. Hier kom je zeker tot rust en als we dat gedaan hebben, gaan we Italië in.

Venetië

Tijd voor Italiaanse romantiek. Je kan blijven verdwalen in de vele steegjes en in een gondel varen door de grachtjes. Het San Marcoplein met zijn magische gebouwen mag ook zeker niet ontbreken. Het Dogenpaleis, de Rialtobrug, de Basiliek van San Marco, allen zijn ze zeker een bezoekje waard. Kunstliefhebbers kunnen hun roadtrip misschien plannen tijdens de Biënnale van Venetië. Dat is een internationale kunst bijeenkomst die zeker de moeite waard is als je een liefhebber bent.

Ljubljana en Lake Bled

Minder gekend, maar zeker niet onbemind is Slovenië. Een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana heb je in een dagje wel gedaan, maar die wil je niet missen. Tip: Slovenië staat bekend om zijn vele glampings. Breng ook een bezoek aan Lake Bled. Dit is een prachtig meer gelegen tussen de bergen in Slovenië. Je kan er zelf naar een eilandje in het midden van het meer varen en op een hoge rots vind je een kasteel met een prachtig uitzicht op de omgeving.

Wenen

Wenen is de volgende stop. Misschien kan je Wenen per fiets verkennen. Er zijn namelijk interessante fietsroutes voor gegidste fietstours die je langs hoogtepunten brengen zoals de Hofburg, de Volksgarten, de Judenplatz, de Albertina, het Kunsthistorisch Museum en zoveel meer. Wenen is een romantische stad vol toffe hotspots, hippe hotels, prachtige gebouwen en indrukwekkende musea.

Praag

Een eeuwenoude geschiedenis in een betoverende sfeer? Daarvoor moet je in Tsjechië zijn, in Praag. Deze stad is heel goed te voet te bewandelen. Aanraders zijn het Oude Stadsplein, de Joodse Wijk en de Praagse burcht. Een wandeling over de Karelsbrug is onvergetelijk. Praag staat verder ook bekend voor zijn architectuur en vele soorten bier.

Berlijn

Eindigen doen we in de Duitse hoofdstad. Heel veel te beleven daar, elke wijk heeft zijn eigen sfeer. Bezoek de Brandenburger Tor, het Holocaustmonument en de East Side Gallery. De realiteit is dat Berlijn zoveel te doen heeft, dat je daar wel een week zou kunnen verblijven zonder je te vervelen. Helaas is dit de laatste bestemming van je roadtrip en is het bijna tijd om naar huis te gaan.

Goed voorbereid op reis

Voordat je de koffers inlaadt en vertrekt, is het belangrijk om een goede autoverzekering af te sluiten en perfect op de hoogte te zijn van de dekkingen. Je kan het beste bij een onafhankelijke vergelijker kijken wat de best passende polis voor jou is en wat de goedkoopste autoverzekering is in jouw situatie. Omdat je op een roadtrip veel op de weg bent is het van belang voorbereid de weg op te gaan. Fijne reis!

By Admin

Related Post

Geef een reactie